کارگاه وسکولار اکسس با گروه هدف پرستاران بخش های دیالیز شهرستان ها

زمان برگزاری: زمستان 1398

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

رجیستری بیمار یک سیستم سازمان یافته است که از متدهای مطالعه Observational برای جمع آوری اطلاعات (بالینی یا غیره) استفاده می کند تا پیامد خاصی را برای جمعیت تعریف شده بر اساس یک بیماری، شرایط یا مواجهه ارزیابی کند. رجیستری بیماری، شیوه ای است که در آن می توان به تاریخچه ذاتی پروسه یک بیماری پی برد. همچنین ابزاری است که از آن جهت اندازه گیری تاثیر، کارآیی و سودمندی خدمات و مراقبتهای بهداشتی و ارزیابی کیفیت درمان می توان استفاده کرد. رجیستری یک بیماری می تواند اطلاعات مفیدی از جمعیت مورد مطالعه فراهم کند که در هیچ کارآزمایی بالینی مورد مطالعه قرار نگرفته است. امروزه سیستم های بهداشتی درمانی نیازمند اطلاعات معتبر دقیق و کامل برای اجرای مدیریت ثمربخش در حوزه سلامت هستند و باید بتوان با کمترین منابع به بیشترین نتایج دست یافت که این هدف با انجام یک رجیستری درست قابل دستیابی است.

با توجه به اینکه شهر مشهد به عنوان پایتخت معنوی جهان اسلام معرفی شده و یکی از نقاط گردشگری در تمام ایام سال می باشد، بکارگیری رجیستری در مراکز درمانی این منطقه، منبع اطلاعاتی غنی از بیماران فراهم می آورد، لذا شناخت بیماران و پیگیری درمانی به موقع آنان را تسهیل می کند.

الف) تاريخچه و معرفي:

مرکز تحقيقات جراحي عروق دانشگاه علوم پزشكي مشهد در سال 81 به همت موسس اصلي مركز آقاي دكتر محمد هادي سعيد مدقق، استاد جراحي عروق، تاسيس گرديد. این مرکز از تاریخ 1389/10/21 مورد تصويب شوراي گسترش دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور قرار گرفته و با تاسيس آن موافقت اصولي بعمل آمد.

ب) اطلاعات پژوهشي مركز تحقيقات:

چشم انداز:

اهداف و برنامه هاي آتي مرکز تحقیقات جراحي عروق:

1-ایجاد بستر مناسب برای گسترش تحقیقات جراحي عروق در شرق کشور

2-جلب همکاریهای داخلي و بین المللی برای ارتقای علمی و پژوهشی مركز و دانشگاه

3-ارتقا نقش ایران در تولید علم جراحي عروق برای رسیدن به اهداف برنامه افق 1400

4-ارتقا سلامت از طریق استفاده بهینه از روشهای تشخیصی در علم جراحي عروق

5-کاهش هزینه های سلامت از طریق ارائه ي راهكارهاي پيشگيري و مراقبت

6-ارتقا سلامت از طریق تشخیص زودرس با یافتن روشهای تشخیصی جدید و راه اندازي مراكز پايش و پيگيري

7-ارتقا سلامت از طریق افزایش آگاهی پزشکان، پرستاران و عموم مردم از طريق راه اندازي مراكز آموزش به بيمار و برگزاري كارگاه علمي فوق تخصصي

8-راه اندازي رجيستري هاي مرتبط با علم جراحي عروق جهت تشكيل ديتا بانكهاي اطلاعاتي بيماران عروقي

ماموريت:

1-توسعه و بكارگیری دانش بشری در زمینه علم جراحي عروق

2-افزایش مشارکت ایران در تولید علم جراحي عروق

3-انجام پژوهش های بنیادی، اپیدمیولوژیك و بالینی در جهت اصلاح نظام ارایه خدمات تشخیصی- درمانی كشور با هدف جوابگویی به نیازهای جامعه

4-ایجاد بانك اطلاعاتی (جمع آوری، تنظیم و طبقه بندی مدارک بیماران، مقالات و منابع مرتبط )

5-آموزش نیروی انسانی محقق در زمینه جراحي عروق

6-ترغیب، تشویق و همكاری با محققین رشته های مختلف

7-كوشش در جلب توجه و همكاری مراكز تحقیقاتی و اجرایی مربوطه در داخل كشور

8-همكاری علمی با مراكز تحقیقاتی و آموزشی سایر كشورها و سازمان های بین المللی

گرايش(line ) پژوهشي:

1-تكنيك هاي جراحي عروق

2-روش هاي تشخيصي بيماري هاي عروق محيطي

3-ديابت و پاي ديابتي

4-اكسس هاي دياليز

5-بيماري واريس

6-بيماري بورگر

7-كاروتيد

8-شناسايي عوامل خطر بروز بيماري هاي عروقي

9-كاربرد سلول هاي بنيادي در درمان بيماري هاي عروق محيطي

10-مالفورماسيون هاي عروقي

ج)امكانات و توامندي ها:

امكانات متمايز:

از آنجايي كه مكان فيزيكي مركز تحقيقات جراحي عروق، در بيمارستان فوق تخصصي جراحي عروق علوي واقع شده است، در واقع امكانات كلينيكي و پاراكلينيكي و نيروي انساني فعال يك بيمارستان فوق تخصصي در اختيار پژوهشگران مي باشد. پرستاران و كارشناسان بسياري در آزمايشگاه و راديولوژي و بخش هاي باليني و كلينيك پيگيري و آموزش به بيمار ارتباط و همكاري تنگاتنگي با مركز تحقيقات عروق دارند كه اين خود يك ويژگي منحصر به فرد براي اين مركز به شمار مي آيد.

توانمندي هاي آموزش پژوهش:

كارشناس پژوهشي مركز تحقيقات جراحي با شركت در كارگاه ها و كلاس هاي آموزشي در موضوعات و ابعاد مختلف پژوهش و سامانه هاي پژوهشي در اين زمينه توامندي هاي لازم را داراست و راهنمايي هاي لازم را براي انجام طرح هاي تحقيقاتي و نگارش پوپوزال ها و تدوين مقالات به اعضاي مركز و دانشجويان ارائه مي دهد. همچنين برگزاري كارگاهاي با موضوعات مختلف در حوزه ي پژوهش همواره جزو اهداف اين مركز تحقيقات بوده و هست و كارگاه هايي در اين زمينه نيز برگزار شده است.

د)اطلاعات تماس:

آدرس وب سايت: http://mvasrc.mums.ac.ir

آدرس پستي: ايران، خراسان رضوي، مشهد،‌بلوار امام رضا(ع)، امام رضا (ع) 61، بيمارستان فوق تخصصي جراحي عروق علوي، طبقه پنجم

شماره تماس: 5138047201-98+