بورگر

بیماری بورگر یک بیماری اندمیک در منطقه ما است و بدلیل پیش زمینه ای که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد وجود دارد و در مجامع بین المللی بعنوان یک مرجع مطالعات بورگر شناسایی شده و مقالات این مرکز مورد استناد کتابهای مرجع رشته جراحی عروق قرار گرفته است از سال‌های گذشته طراحی و مقدمات رجیستری این بیماری در دانشگاه ریخته شد و از آنجا که تعامل با این بیماران بسیار مشکل است این رجیستری مستلزم تمهیدات ویژه ای است که در طراحی رجیستری دیده شده است. از آنجا که یکی از نکات مهم و مبهم در این بیماران بدلیل تناوب، شدت و رخوت علائم سیر بالینی این بیماری است، تکیه اصلی در رجیستری این بیماران بر سیر بالینی (سیر طبیعی و کلینیکال) قرار گرفت. به این منظور بدلیل تعداد محدود بیماران، نیازمند فراخوان بیماران بودیم که اطلاعات بیماران از بایگانی‌های بالینی استخراج و با بیماران تماس گرفته شد. بیمارانی که فراخوان را اجابت نمودند اطلاعات جامعی از سیر بالینی بیماری در طول زندگی بیمار از زمان شروع سیگار و سپس شروع علائم، با لحاظ نمودن تمامی عوامل تشدید کننده و تخفیف دهنده بیماری بصورت گذشته و آینده‌نگر از بیمار استخراج و ثبت می‌گردد و همزمان کلیه مداخله های بالینی شامل درمانهای دارویی و اعمال جراحی نیز اطلاعاتش به اطلاعات سیر بالینی ضمیمه می‌گردد. نحوه اجرا به این صورت است که برای هر دوره بیماری یک اپی زود تعریف شده و برای هر اپی زود یک فرم  پر می‌شود که ممکن است طول عمر علائم بیمار مثلا 4 تا10 اپی زود تقسیم شود. سپس این عوامل به یک روش ابتکاری با شدت بیماری در هر دوره تطبیق داده شده و نمودار آن تهیه می‌گردد.

همزمان در هنگام معاینه بیمار ارزیابی بالینی از نظر تطابق معیارهای تشخیص با مشخصات بیمار صورت می‌گیرد و تایید تشخیص بیماری بصورت قطعی، محتمل یا نامطمئن تقسیم می‌گردد که گروه سوم از رجیستری حذف می‌شود. در کنار آن باید فعال بودن یا فعال نبودن بیماری در هنگام ثبت در ریجستری مشخص شود. چرا که برای بیماران علاوه بر حجم زیاد اطلاعات بالینی ،  Biobanking هم از نمونه‌های خون و بافت صورت می‌گیرد. فعال بودن بیماری یا غیر فعال بودن آن در هنگام نمونه گیری می‌تواند اثرات شدیدی بر نتایج تست ها ی آزمایشگاهی در آینده داشته باشد. لذا نتایج آزمایشات در آینده باید با فعال بودن بیماری در زمان نمونه‌گیری تطبیق داده شود. در کنار این اقدامات، حمایت‌های روحی و معنوی و همچنین درمانی از بیماران صورت می‌گیرد تا بتوان اعتماد بیمار را برای جلسه همکاری با رجیستری تضمین نمود.

ماه گذشته: 2038